Skip Sidebar
Molenweid

Molenweid

Non-profit

Over ons

De Molenweid is een kleinschalige woongemeenschap direct naast het centrum van Velserbroek. Bij ons wonen 30 ouderen met een beperking op het gebied van dementie, lichamelijke klachten of psychiatrie ...

ZorgOuderenWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
Deel
Zwemmen met ouderen met dementie

Zwemmen met ouderen met dementie

Structureel werk · 2–4 uur/week
Aletta Jacobsstraat 74, 1991 TB Velserbroek, Nederland
ZorgOuderenWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
1 plaats over.
Activiteit Delen
Molenweid
#79579
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Molenweid/activiteiten/Zwemmen-met-ouderen-met-dementie/79579 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Op de Molenweid wonen mensen die er enorm van genieten om eenmaal per week te zwemmen in de Heerenduinen in IJmuiden. Bent u sportief en zwemt u mee?

Uitgebreide omschrijving

Elke maandag gaan wij met een clubje mensen vanuit de Molenweid met een busje naar IJmuiden, de Heerenduinen om te zwemmen.


Hoe ziet dit er ongeveer uit?

Rond 10.00 is iedereen van de begeleiding aanwezig en kijken we of iemand hulp nodig heeft bij de tas inpakken en een broodje smeren.

11.00 vertrekken we met de bus naar het zwembad

Eenmaal in de kleedkamer worden sommige bewoners geholpen met hun badkleding aantrekken

11.30 gaan we zwemmen. We blijven in het gedeelte waar iedereen kan staan. We doen soms een balspel, gaan bubbelen in het bubbelbad en zwemmen.

12.30 gaat het zwembad dicht en gaan we lunchen en koffie drinken in de kantine.

Ongeveer 13.30 zijn we weer terug op de Molenweid.


We zijn op dit moment met 5 tot 7 bewoners. Het is mogelijk om aan te sluiten bij het zwembad zelf ipv op de Molenweid.

Enige ervaring met ouderen ondersteunen is wel handig om te hebben.


We zoeken een enthousiaste en sportieve vrijwilliger om ons te ondersteunen. We zijn met 2 collega's vanuit de Molenweid maar kunnen nog een paar handjes gebruiken.


Mocht u interesse hebben neemt u dan vooral contact op dan kunnen we meer vertellen over de activiteit. Een keer vrijblijvend mee gaan om te proeven hoe het gaat kan ik overleg ook.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen
Velserbroek Activiteiten > Molenweid > Zwemmen met ouderen met dementie

Over Molenweid

De Molenweid is een kleinschalige woongemeenschap direct naast het centrum van Velserbroek. Bij ons wonen 30 ouderen met een beperking op het gebied van dementie, lichamelijke klachten of psychiatrie.
Het huis is ruim opgezet en heeft 2 prachtige tuinen waar we graag zitten met de bewoners. Het is voor ons belangrijk dat de bewoners zoveel mogelijk kunnen leven zoals ze dat thuis zouden doen. Iedereen die betrokken is bij de Molenweid houdt zich dagelijks bezig met zinvolle activiteiten vorm te geven voor onze bewoners.
Wij koken elke dag voor onze bewoners, vaak met ondersteuning van de bewoners zelf. Andere regelmatig terugkerende activiteiten zijn gymnastiek, dansen, creatieve middag, live muziek, bus uitjes, zingen, wandelen, duo-fietsen en nog meer.