Skip Sidebar
Molenweid

Molenweid

Non-profit

Over ons

De Molenweid is een kleinschalige woongemeenschap direct naast het centrum van Velserbroek. Bij ons wonen 30 ouderen met een beperking op het gebied van dementie, lichamelijke klachten of psychiatrie ...

ZorgOuderenWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
Deel
Wekelijks digitale foto collages maken & printen voor onze ouderen

Wekelijks digitale foto collages maken & printen voor onze ouderen

Structureel werk · 1–3 uur/week
Aletta Jacobsstraat 74, 1991 TB Velserbroek, Nederland
OntwerpHulpverleningComputerFotografie & filmCreatiefOndersteunend werk
ZorgOuderenWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Molenweid
#70849
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Molenweid/activiteiten/Wekelijks-digitale-foto-collages-maken--printen-voor-onze-ouderen/70849 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Onze bewoners met een haperend brein kunnen wat extra houvast gebruiken. Dit kan in de vorm van kleine collages met foto's die wij (de zorg) hebben gemaakt.

Uitgebreide omschrijving

Bij de Molenweid wonen 30 mensen met een haperend brein. Voor hen is het prettig om meer grip te hebben op hun dagactiviteiten en wat zij zoal gedaan hebben in de afgelopen tijd.

Wij hebben proberen onze bewoners meer houvast te geven door een uitdraai te maken van foto's van de afgelopen tijd. Daar maken we dan een kleine collage van. Bewoners vinden dit waanzinnig leuk om te zien, worden hier blij van en het geeft hun een overzichtelijker gevoel van wat zij ook alweer gedaan hebben de afgelopen tijd. Het beeld roept de herinneringen weer op.


De foto's komen allemaal van Familienet. Dit is een medium waarop alle foto's die zijn gemaakt tijdens activiteiten worden verzameld. Vanuit dit medium verzamelen we de foto's waarvan we een collage maken.


Ben jij handig met computers, vind je het leuk om digitaal foto collage's te maken en mensen heel blij te maken? Kom dan vooral langs om kennis te maken!


Je zal worden begeleid door welzijnsmedewerker Aafje Witzel.

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Velserbroek Activiteiten > Molenweid > Wekelijks digitale foto collages maken & printen voor onze ouderen

Over Molenweid

De Molenweid is een kleinschalige woongemeenschap direct naast het centrum van Velserbroek. Bij ons wonen 30 ouderen met een beperking op het gebied van dementie, lichamelijke klachten of psychiatrie.
Het huis is ruim opgezet en heeft 2 prachtige tuinen waar we graag zitten met de bewoners. Het is voor ons belangrijk dat de bewoners zoveel mogelijk kunnen leven zoals ze dat thuis zouden doen. Iedereen die betrokken is bij de Molenweid houdt zich dagelijks bezig met zinvolle activiteiten vorm te geven voor onze bewoners.
Wij koken elke dag voor onze bewoners, vaak met ondersteuning van de bewoners zelf. Andere regelmatig terugkerende activiteiten zijn gymnastiek, dansen, creatieve middag, live muziek, bus uitjes, zingen, wandelen, duo-fietsen en nog meer.