Skip Sidebar
Molenweid

Molenweid

Non-profit

Over ons

De Molenweid is een kleinschalige woongemeenschap direct naast het centrum van Velserbroek. Bij ons wonen 30 ouderen met een beperking op het gebied van dementie, lichamelijke klachten of psychiatrie ...

ZorgOuderenWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
Deel
Een lekkere avondmaaltijd voor 10 ouderen

Een lekkere avondmaaltijd voor 10 ouderen

Structureel werk · Flexibele uren
Aletta Jacobsstraat 74, 1991 TB Velserbroek, Nederland
ZorgOuderenWelzijn
Goede gezondheid en welzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Molenweid
#68729
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Molenweid/activiteiten/Een-lekkere-avondmaaltijd-voor-10-ouderen/68729 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Onze bewoners zijn gek op een verse en lekkere avondmaaltijd. Kom je koken in onze huiskamer voor onze bewoners?

Uitgebreide omschrijving

In de Molenweid wonen op elke etage 10 bewoners (we hebben 3 etages). In de avond eten zij graag een lekkere verse maaltijd. Doorgaans zijn zij gek op een echte Hollandse pot ook al lusten onze bewoners ook wel andere gerechten uit de wereldkeuken. Wanneer je kookt sta je in de keuken die open is en in de woonkamer staat. Je kan dus onderwijl met bewoners en collega's praten. Meerdere bewoners helpen graag met aardappels schillen of boontjes doppen.


De bewoners eten om 17.30 en je kookt dan ook meteen voor 2 collega's en indien je wilt voor jezelf. Wij kunnen vooraf zorgen voor de boodschappen maar indien je dat graag zelf regelt of met een bewoner boodschappen wilt doen kan dit uiteraard ook!


Op dit moment kookt de zorg elke avond zelf. Dit doen zij met liefde maar op z'n tijd niet hoeven koken zodat zij iets anders voor de bewoners kunnen doen is zeer welkom. Daarnaast vinden de bewoners het ook gezellig en leuk wanneer er iemand speciaal komt koken.


U zal begeleid worden door Aafje Witzel (welzijnsmedewerker) en ingewerkt worden door collega's van de zorg. U kunt eerst natuurlijk een paar keer mee lopen voordat u zelfstandig gaat koken.


Je kan aan 1 etage worden gekoppeld of wissel van etage per keer. Voor vrijwilligerswerk houden wij een minimum van 1 x per maand aan. Vaker mag uiteraard.


Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Velserbroek Activiteiten > Molenweid > Een lekkere avondmaaltijd voor 10 ouderen

Over Molenweid

De Molenweid is een kleinschalige woongemeenschap direct naast het centrum van Velserbroek. Bij ons wonen 30 ouderen met een beperking op het gebied van dementie, lichamelijke klachten of psychiatrie.
Het huis is ruim opgezet en heeft 2 prachtige tuinen waar we graag zitten met de bewoners. Het is voor ons belangrijk dat de bewoners zoveel mogelijk kunnen leven zoals ze dat thuis zouden doen. Iedereen die betrokken is bij de Molenweid houdt zich dagelijks bezig met zinvolle activiteiten vorm te geven voor onze bewoners.
Wij koken elke dag voor onze bewoners, vaak met ondersteuning van de bewoners zelf. Andere regelmatig terugkerende activiteiten zijn gymnastiek, dansen, creatieve middag, live muziek, bus uitjes, zingen, wandelen, duo-fietsen en nog meer.