Post | juli 2022 | 4 min lezen

Wonen Plus, ook voor u

Iedereen die zelfstandig woont in de gemeente Velsen en 65 jaar is of ouder, of mensen met een beperking kunnen abonnee worden van Wonenplus Velsen. Een abonnement op Wonenplus Velsen kost € 20 en wordt via automatische incasso jaarlijks afgeschreven van uw rekening. U geeft bij uw inschrijving hiervoor een machtiging af. De huurders van 65 jaar en ouder van: Woningbedrijf Velsen, Woningbouwvereniging Brederode en Velison Wonen krijgen een gratis klusabonnement voor klusjes in huis en tuin aangeboden op Wonenplus Velsen. Voor alle andere diensten van Wonenplus kunnen huurders een aanvullend abonnement nemen van € 10 per kalenderjaar. Naast het abonnement betaalt u per klus een onkostenvergoeding aan de vrijwilliger die u komt helpen. Het starttarief is €4,50. Per uur wordt €4,50 in rekening gebracht als vrijwilligersvergoeding. Een klus mag maximaal twee uur duren. ABONNEMENT 2022 Binnenkort vindt de jaarlijkse incasso van uw abonnement op Wonenplus Velsen voor 2022 plaats. Het bedrag wordt ingehouden van het rekeningnummer dat bij ons bekend is, tenzij u recht heeft op een gratis klusabonnement. In dat geval wordt er geen incasso uitgevoerd.

WONENPLUS VELSEN, OOK VOOR U? Wonenplus Velsen is een dienst van Stichting Welzijn Velsen. WONENPLUS VELSEN | DAAR BLIJFT U MEE THUIS Vind u het lastig om e-mails te beantwoorden? Zou u graag foto’s versturen via Whatsapp? Of heeft u andere vragen om uw digitale zelfstandigheid te verbeteren? Dan kunt u hulp krijgen van Wonenplus.


Tegenwoordig wordt er steeds meer vanuit gegaan dat u zich digitaal kunt redden. Veel instanties stimuleren het digitale verkeer in ruil voor brievenpost. Denk aan het regelen van uw bankzaken of e-mails van de Overheid. Maar ook een online platform als Facebook of het bellen via Whatsapp worden steeds vaker ook door senioren ingezet. Deze ontwikkelingen gaan snel, maar zijn ook positief: U kunt contacten onderhouden met familie en bekenden. U kunt mee blijven doen, ook als u meer aan huis gebonden bent. Wilt u uw digitale kennis uitbreiden of heeft u vragen? Dan kunt u onze hulp inroepen. Wij hebben een aantal vrijwilligers die u graag van dienst is. Of het nu gaat om uw tablet, mobiele telefoon of computer, wij nemen de tijd voor al uw vragen en komen gerust nog een keer terug. U betaalt € 4,50 voorrijkosten en € 4,50 per uur, net zoals bij de andere diensten van Wonenplus Velsen.

DIGITAAL ZELFSTANDIG WONENPLUS VELSEN | DAAR BLIJFT U MEE THUIS TELEFOONCIRKEL Wat is de telefooncirkel? Iedere ochtend om 9 uur belt een vrijwilliger van de telefooncirkel de eerste persoon van de belcirkel. Die belt vervolgens de tweede, dit gaat door tot de laatste in de cirkel de vrijwilliger terugbelt. Neemt iemand niet op, dan komt de vrijwilliger in actie. Voor wie is de telefooncirkel? Voor iedereen die het fi jn vindt als er dagelijks even telefonisch contact wordt opgenomen. Deelnemers ervaren dit dagelijkse contact als onmisbaar: het vergroot hun gevoel van veiligheid. Er zijn geen leeftijdscriteria of kosten aan verbonden. Hoe gaat het dan? Het telefoontje in de ochtend is kort: er moet immers gebeld worden met de volgende in de cirkel. Het staat deelnemers vrij om later op de dag nog even terug te bellen voor de gezelligheid. Daarnaast organiseren we drie keer per jaar een bijeenkomst om elkaar persoonlijk te ontmoeten, niet verplicht, wel gezellig. Meedoen? Deelname aan de telefooncirkel van Welzijn Velsen iets voor u of iemand uit uw omgeving? Bel: 0255 510652 of mail: [email protected] BOEKEN THUIS BEZORGD DOOR BIBLIOTHEEK VELSEN Bent u door omstandigheden niet in de gelegenheid om naar de bibliotheek te gaan, maar wilt u wel graag boeken lenen? Bibliotheek Velsen kan de boeken ook bij u thuis brengen. Hoe werkt het? Een vrijwilliger van de bibliotheek komt op afspraak één keer in de drie of zes weken bij u langs om boeken of tijdschriften te brengen en weer mee terug te nemen. Boek-aan-huis is er voor mensen die wonen in de gemeente Velsen en in het bezit zijn van een Eindeloos Genieten abonnement of dat willen afsluiten. U kunt contact opnemen met de bibliotheek om van deze service gebruik te maken. Bel 0255 -525353 of ga naar www.bibliotheekvelsen.nl voor meer informatie.

TUINONDERHOUD Ook dit jaar hebben wij weer veel aanvragen voor tuinklussen. Onze tuinvrijwilligers doen hun uiterste best om u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Door de drukte kan het soms zijn dat u iets langer moet wachten dan u van ons gewend bent. Kent u iemand in uw omgeving die ons vrijwillig tuinteam wil komen versterken? Neem dan contact met ons op of stuur een e-mail naar [email protected] ZONDAGMIDDAG PODIUM 2022/2023 Het zomipo gaat weer van start in het nieuwe seizoen, een leuke zondagmiddag met een muziek voorstelling. De eerste voorstelling is in De Hofstede op 9 oktober 2022, dan treedt vocalgroup The Abrosians op. Een kaartje kost €5,00 per voorstelling. De kaarten zijn na de zomervakantie te koop op de volgende locaties: Buurtcentrum de Dwarsligger, Buurthuis de Brulboei, woonzorgcentrum de Moerberg, wijkcentrum de Stek, Dorpshuis het Terras en Wijkcentrum de Hofstede. U kunt voor €2,00 vervoer reserveren bij Buurthuis de Brulboei maandag t/m donderdag. [email protected] WIJ ZIJN VERHUISD! Vanaf 1 januari zit Wonenplus Velsen niet meer op Plein 45 in IJmuiden, maar zijn we verspreid over verschillende locaties van Welzijn Velsen. U kunt op de volgende locaties binnenlopen voor informatie of het melden van een klus (tussen 10.00 uur en 12.00 uur): De Koe, Zadelmakerstraat 3 Velserbroek (op maandag en dinsdag) De Dwarsligger, Planetenweg 338 IJmuiden (woensdag en donderdag) U bent van harte welkom! ZOMERSLUITING In verband met vakantie hebben wij aangepaste tijden waarop wij bereikbaar zijn. In de maanden juli en augustus is het meldpunt gesloten op woensdag. Wij zijn dan telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur via 0255518888. Van 1 tot en met 19 augustus zijn wij volledig gesloten. U kunt in deze periode per e-mail een klusverzoek indienen via [email protected]. Deze klus zal na 19 augustus opgepakt worden. Vanaf 29 augustus zijn wij weer vier dagen per week bereikbaar.

Deel blogpost

Powered by Deed‌mob Tools ·