Post | oktober 2023 | 1 min lezen

HELP ELKAAR, zo kan het werken!

Een kleine moeite, een groot gebaar

Dat hebben we bij Vrijwillig Velsen onlangs weer op een mooie manier zien gebeuren.

Johan benaderde ons voor hulp. Een simpele vraag maar o zo belangrijk voor hem en zijn partner. Wegens een behandeling die Johan moest ondergaan zou zijn partner Nick een week gaan logeren in een zorgcentrum in Velsen. Hond Kwinn, die ook onderdak nodig had, mocht mee. Voor het uitlaten moesten ze echter zelf een oplossing vinden. Zelf wonen ze niet in Velsen en hebben daar dan ook geen netwerk.


Kunnen jullie ons daar bij helpen was Johan’s vraag. Zeker kan Vrijwillig Velsen dat. Hoewel we er alle vertrouwen in hadden is het dan toch afwachten of er mensen reageren. Die reacties kwamen. Op onze oproep op de website en via facebook melden zich al snel meerdere mensen. Mensen die in de buurt van het zorgcentrum woonden of toch al met hun eigen hond gingen lopen of  best tijd hadden om even een ommetje te maken Kwinn. Hartverwarmend. Voor Johan een grote zorg minder.

Hij liet ons naderhand weten: ‘De helpers hebben zelf een rooster gemaakt en waren met hun hulp een hoogtepunt op Kwinn zijn dagen in het zorgcentrum. Daarnaast waren ze ook voor Nick helpend. Er is koffie met hem gedronken en soms bleef iemand nog een uurtje bij hem voor de gezelligheid’.

Johan heeft met een gerust hard zijn behandeling kunnen ondergaan en zijn partner heeft de logeerpartij bij het Zorgcentrum, waar hij best tegenop zag, positief ervaren.

‘EEN KLEINE MOEITE, EEN GROOT GEBAAR’

Heb je zelf een hulpvraag? Of wil jij iets voor een ander betekenen?

Kijk eens op  Help elkaar | Vrijwillig Velsen. Of neem contact op met Vrijwillig Velsen 

Deel blogpost