Vrijwillig reisbegeleider

Vrijwillig reisbegeleider

Project (Tijdelijk) · 2–6 uur/week · Voor ongeveer 8 weken
Flexibele locatie
Buurt & omgevingSociale rechtvaardigheidMensen met een beperking
10 Ongelijkheid verminderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
De Reiskoffer
#71621
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/dereiskoffer/activiteiten/Vrijwillig-reisbegeleider/71621 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Samen met een jongere uit speciaal onderwijs reist u tussen huis en school met de fiets en/ of openbaar vervoer, zodat zij zelfstandig leren reizen.

Uitgebreide omschrijving

'De Reiskoffer' helpt kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer en met een taxibusje naar school gaan, om zelfstandig naar school te leren reizen. Daarvoor worden 2 digitale middelen (o.a. een app) gebruikt en bij het onderdeel 'Samen reizen met...' krijgt de jongere hulp van een begeleider. We hebben geen vaste locatie, aangezien de begeleiders met de jongeren onderweg zijn van huis naar school en terug. Zowel landelijk als voor Velsen zijn we op zoek naar begeleiders.

 

·       Voor wie: U gaat jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar helpen zelfstandig naar hun school te leren reizen. 


·       Werkwijze: U voert met ons een intakegesprek, na het intakegesprek vragen wij u om een referentie en een VOG (dit is verplicht omdat u mee zal reizen met een kind).

Na een referentiecheck en ontvangst van VOG wordt u wegwijs gemaakt in de projecten van De Reiskoffer, krijgt u een training van een coach en zal de u gekoppeld worden met een leerling in de dichtstbijzijnde gemeente waar wij mee werken.

Na de match voert u een kennismakingsgesprek met de ouders, maakt u afspraken met hen en gaat u één of meerdere leerlingen begeleiden met het zelfstandig reizen naar school.

Tijdens de periode van begeleiden zult u regelmatig contact hebben met de ouders en kind om te evalueren hoe het gaat. Na ongeveer 5-6 weken zal een kind zelfstandig kunnen reizen.

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over De Reiskoffer

De Reiskoffer helpt jongeren uit speciaal onderwijs om zelfstandig te leren reizen.

Powered by Deed‌mob Tools ·