Verhuiscoach

Verhuiscoach

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
WelzijnOuderenMensen met een beperking
Goede gezondheid en welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Wonen Plus Velsen
#66908
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Wonen-Plus-Velsen/activiteiten/Verhuiscoach/66908 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Het begeleiden van senioren bij het verhuizen naar een passende huurwoning.

Uitgebreide omschrijving

Word jij verhuiscoach?


Via de verhuisregeling Ouder worden & prettig wonen hebben senioren in de gemeente Velsen de mogelijkheid om met voorrang te verhuizen naar een passende woning. De meeste mensen die gebruik maken van deze regeling kunnen alle zaken rondom een verhuizing nog heel goed zelf of binnen hun eigen netwerk regelen. Maar er zijn ook mensen die dit niet zelf kunnen en graag hulp krijgen.


Wat komt er bij kijken?

Het traject begint met het samen zoeken naar een passende woning. Je onderzoekt de woonwensen, helpt wekelijks reageren op passende woningen in mijnwoonservice en kijkt wat nu al en op latere termijn nodig is om straks op een ontspannen manier te verhuizen. Je brengt in kaart welke acties wanneer uitgevoerd moeten worden. Daarbij heb je als begeleider aandacht voor de emoties. Het verlaten van het huis waar zoveel herinneringen liggen maakt vaak een hoop los. Met het kleiner gaan wonen, zullen niet alle meubels en bezittingen mee kunnen verhuizen, en help je de mensen hierin een keuze te maken. Je hebt een adviserende taak met betrekking tot het verhuistraject. Je bent niet actief bij de uitvoerende werkzaamheden van de verhuizing.


Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op door een bericht achter te laten. We maken graag op korte termijn een afspraak.

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Wonen Plus Velsen

Leveren van diensten aan 65- plussers en mensen met een beperking. Dit om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen.

Powered by Deed‌mob Tools ·