Vogelverzorger

Vogelverzorger

Structureel werk · 4–8 uur/week
Vergierdeweg 292, 2026 BJ Haarlem, Nederland
Dieren verzorgen
DierenwelzijnNatuur & Milieu
KwaliteitsonderwijsKlimaatactieLeven op het land
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vogelhospitaal Haarlem
#50718
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Vogelhospitaal-Haarlem/activiteiten/Vogelverzorger/50718 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil je ons helpen met de vogels? Wij zoeken vogelverzorgers!

Uitgebreide omschrijving

Als vogelverzorger maak je samen met andere vrijwilligers de vogelhokken schoon, zodat onze zieke en gewonde vogels in een hygiënische omgeving weer kunnen aansterken. Hygiëne is ook voor onze vrijwilligers belangrijk, dus hebben we vaste werkwijzen waar iedereen zich aan houdt. Je zult gewonde of zieke dieren voorzichtig leren overzetten naar een ander hok, geschikt voer aan diverse soorten vogels aanbieden, en sommige erg zwakke vogels zelfs individueel moeten voeden. Dit zal de beheerder of een ervaren vrijwilliger je allemaal leren. Er is altijd iemand in de buurt om je te helpen of om vragen aan te stellen.

Als je voldoende handigheid hebt gekregen in het voorzichtig hanteren mag je ook de beheerder af en toe helpen met medische handelingen. Als je zelfs de hele kleine vogeltjes voorzichtig kunt hanteren, en stressbestendig genoeg bent, kan de beheerder besluiten je mee te laten werken op onze ‘babykamer’ waar een team van ervaren vrijwilligers de rol van de vogelouders overnemen, en gedurende de lente en de zomer de allerjongsten voeren. 


Er is geen opleiding of ervaring vereist. Als jij geïnteresseerd bent in vogels kun je bij ons veel leren. In de herfst en winter is er minder werk, dan leren we je wat te doen , zodat je klaar bent om in het voorjaar echt aan de slag te gaan!

Wij hebben alle dagen, twee ploegen die een dagdeel van 4 à 4,5 uur werken. (Alleen tijdens de lente en zomer is er op de babykamer ook nog een avondploeg actief). Je kunt kiezen voor 1 of meer vaste dagdelen per week.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Vogelhospitaal Haarlem

Het Vogelhospitaal is een opvang voor in het wild levende vogels, die tijdelijk (medische) hulp nodig hebben. Er worden ongeveer 4000 vogels per jaar opgevangen, verzorgd en weer vrijgelaten in de natuur zodra dat kan.

Powered by Deed‌mob Tools ·