Vogelverzorger

Vogelverzorger

Structureel werk · 4–8 uur/week
Vergierdeweg 292, 2026 BJ Haarlem, Nederland
Dieren verzorgen
DierenwelzijnNatuur & Milieu
KwaliteitsonderwijsKlimaatactieLeven op het land
Activiteit Delen
Vogelhospitaal Haarlem
#47647
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Vogelhospitaal-Haarlem/activiteiten/Vogelverzorger/47647 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als vogelverzorger help je ons de vogels helpen!

Uitgebreide omschrijving

Wil jij ons helpen met de verzorging van de vogels?

Een goede verzorging begint bij schone hokken, zodat onze zieke en gewonde vogels in een hygiënische omgeving weer kunnen aansterken. Het schoonmaken van de verblijven hoort dan ook bij het werk. Veel voldoening schenkt het voorzichtig leren oppakken van de patiëntjes om ze over te zetten naar een schoon hok. De juiste voersoort klaarzetten hoort ook bij het werk en sommige zwakke vogels mogen individueel gevoerd worden. Uiteraard begeleidt een (assistent)beheerder of ervaren vrijwilliger de nieuwelingen met raad en daad. Maar het is een ziekenhuis, dus om de stress voor de patiëntjes minimaal te houden, wordt er goed doorgewerkt en wordt overbodige herrie of contact maken zoveel mogelijk vermeden.

Wie voldoende ervaring heeft opgebouwd en stressbestendig is, mag de beheerder soms bijstaan bij medische handelingen. Eventueel kan er aangeschoven worden in de ‘babykamer’ alwaar ervaren vrijwilligers de rol van de vogelouders overnemen en gedurende de lente en zomer de allerjongsten voeren.

Enthousiasme, leergierigheid en goede beheersing van het Nederlands om de patiëntenkaarten te kunnen lezen zijn de belangrijkste selectiecriteria alsmede beschikbaarheid voor één à twee dagdelen van circa vier uur per week (desgewenst in het weekeinde). Als jij geïnteresseerd bent in vogels en de zorg hier voor, kun je bij ons veel leren, ieder in zijn eigen tempo.

We hebben een heel gezellig team vrijwilligers die aangestuurd worden door 3 vaste medewerkers. Wil jij je ook inzetten om de door mensen in de problemen gekomen vogels te helpen? Ook als je alleen in voorjaar en zomer kan is het al heel fijn! We horen graag van je!


Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Vogelhospitaal Haarlem

Het Vogelhospitaal is een opvang voor in het wild levende vogels, die tijdelijk (medische) hulp nodig hebben. Er worden ongeveer 4000 vogels per jaar opgevangen, verzorgd en weer vrijgelaten in de natuur zodra dat kan.

Powered by Deed‌mob Tools ·