Skip Sidebar

Over ons

Met ons team van vrijwilligers zetten wij ons in om, binnen onze regio, huishoudens die niet meer in staat zijn het dagelijks gezond eten en drinken te kopen wekelijks te voorzien van een gratis ...

ArmoedebestrijdingBuurt & omgevingWelzijn
Geen hongerGeen armoedeVerantwoorde consumptie en productie
Deel
Voorzitter van de voedselbank Velsen

Voorzitter van de voedselbank Velsen

Structureel werk · Flexibele uren
Kanaalstraat 166, 1975 BJ IJmuiden, Nederland
ArmoedebestrijdingBuurt & omgevingWelzijn
Geen armoedeGeen hongerVerantwoorde consumptie en productie
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Voedselbank Velsen
#57155
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Voedselbank-Velsen/activiteiten/Voorzitter-van-de-voedselbank-Velsen/57155 om je aan te melden

Contactpersoon

Team Vrijwillig VelsenStel de contactpersoon een vraag

Uitgebreide omschrijving

De zelfstandige Stichting Voedselbank Velsen is aangesloten bij de vereniging van 172 Voedselbanken Nederland en maakt gebruik van de deskundigheid, ervaring, de missie en de doelen van deze organisatie. De vereniging Voedselbanken Nederland heeft een centraal hoofdbestuur.

Als zelfstandige Voedselbank Velsen zetten wij ons in, met een team van 20 zeer betrokken vrijwilligers, om directe voedselhulp te bieden aan mensen die het financieel tijdelijk echt niet redden en helpen tevens op deze wijze mee om verspilling van goed voedsel te voorkomen. Wij geven de noodhulp zodat mensen lucht krijgen om hun situatie in samenwerking met Maatschappelijk Dienstverlener Socius te verbeteren.. o.a. met een pakket met een traject tot zelfredzaamheid. De Voedselbank Velsen heeft een locatie in de Brulboei te IJmuiden en heeft twee uitdeelpunten voor ongeveer 40 wekelijkse pakketten.

Daarmee voorzien we 120 monden, waarvan 60 kinderen. De Voedselbank krijgt geen subsidie en is afhankelijk van voedsel- en gelddonaties.

Thans zijn wij op zoek naar een persoon die:

· als voorzitter leiding kan geven aan een “hands on “ bestuur en – samen met de andere bestuursleden – leiding geeft aan het samenwerkingsproces.

· gevoel heeft voor het werken met vrijwilligers en regelmatig belangstelling/ waardering toont.

· als persoonlijkheid vanuit een maatschappelijke betrokkenheid bekend is met de sociaal economische ontwikkelingen in de regio, zicht heeft op knelpunten en bereid is verbindingen te leggen en afstemming te zoeken met personen en/of organisaties die op bestuurlijk niveau binnen het sociaal domein actief zijn. Voedselbank Velsen is lid van de armoedecoalitie.

· zijn/haar inhoudelijke taken bestaan uit het voorbereiden, het leiden van de 6 wekelijkse vergaderingen en zorgen voor een proactieve besluitvorming en de uitvoering daarvan

· zij/hij bewaakt de structuur van de organisatie, inclusief de verdeling van de portefeuilles binnen het bestuur en houdt zicht op hun verantwoordelijk- en bevoegdheden.

· jaarlijks 4 landelijke en 4 provinciale vergaderingen bijwoont. De helft is online

· jaarlijks een bijdrage levert aan het bestuurlijk en financieel jaarverslag van de Stichting.

· bereid is een verklaring omtrent gedrag voor dit doel aan te vragen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
IJmuiden Activiteiten > Voedselbank Velsen > Voorzitter van de voedselbank Velsen

Over Voedselbank Velsen

Met ons team van vrijwilligers zetten wij ons in om, binnen onze regio, huishoudens die niet meer in staat zijn het dagelijks gezond eten en drinken te kopen wekelijks te voorzien van een gratis voedselpakket. Helpen ?
Wilt u ons helpen? Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken.
Neem vooral contact op en lees verder op onze website.