Skip Sidebar

Over ons

Vluchtelingen Werk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Met 12.500 vrijwilligers begeleiden we hen vanaf het moment van binnenkomst ...

Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Ongelijkheid verminderenGeen armoedeGoede gezondheid en welzijn
Deel
Woonbegeleider

Woonbegeleider

Taak · 4–6 uur
Plein 1945 98, 1971 GC IJmuiden, Nederland
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vluchtelingenwerk Velsen
#60491
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Vluchtelingenwerk-Velsen/activiteiten/Woonbegeleider/60491 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vluchtelingenwerk heeft sinds kort een nieuwe taak erbij gekregen. Zij begeleidt nu de Oekraïnse vluchtelingen op weg naar een zelfstandig bestaan in Velsen.

Uitgebreide omschrijving

Nadat de oorlog is uitgebroken in de Oekraïne werd vluchtelingenWerk Velsen al snel geconfronteerd met de komst van Oekraïnse vluchtelingen. Zij worden opgevangen in verschillende (nood) opvanglocaties. Zoals het er nu naar uitziet zullen velen van hen langer dan verwacht ( en gewenst) in Nederland blijven wonen. Dit betekent dat zij gedurende die tijd in een (nood)opvanglocatie blijven wonen. Deze locaties worden gedeeld met andere vluchtelingen uit Oekraïne en vraagt veel tolerantie en inlevingsvermogen van iedereen, maar vooral van de bewoners zelf.

VluchtelingenWerk Velsen heeft de opdracht gekregen om dit proces te begeleiden, het zogenaamde Sociaal Beheer. Dit betekent dat er 1 of meerdere contactpersonen aan een woonlocatie worden verbonden om daar te monitoren of alles goed verloopt. Te signaleren wanneer er problemen zijn en dit bespreken in het team van vrijwilligers en met de Teamleider, om vervolgens te kijken hoe bepaalde zaken aangepakt of opgelost kunnen worden. Als woonbegeleider ben jij het gezicht tussen locatie, vluchtelingenWerk en de Gemeente.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

VluchtelingenWerk Velsen zit op de 6e etage van De Beurs.
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Vluchtelingenwerk Velsen

Vluchtelingen Werk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Met 12.500 vrijwilligers begeleiden we hen vanaf het moment van binnenkomst tot en met hun integratie.