Vrijwilliger Rondleidingen Statushouders Velsen

Vrijwilliger Rondleidingen Statushouders Velsen

Taak · 2–4 uur
Plein 1945 10, 1971 GB IJmuiden, Nederland
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningVluchtelingen & MinderhedenSociale rechtvaardigheid
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vluchtelingenwerk Velsen
#76673
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Vluchtelingenwerk-Velsen/activiteiten/Vrijwilliger-Rondleidingen-Statushouders-Velsen/76673 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij? VluchtelingenWerk is een onafhankelijke en professionele organisatie die zich met bijna 10.000 vrijwilligers op heel veel locaties in Nederland inzet voor de bescherming van vluchtelingen. Wij geven persoonlijke steun en behartigen de belangen bij toelating, opvang en bij de integratie in onze samenleving. Wij vinden het belangrijk om hen te helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Onze vrijwilligers vormen de basis van onze organisatie en zijn de drijvende kracht van VluchtelingenWerk.

Wat ga je doen?

Vind je het leuk om nieuwkomers rond te leiden in gemeente Velsen?

Als vluchtelingen een status hebben gekregen en naar een woning in een gemeente verhuizen, komt er veel op hen af. In veel dorpen en steden worden ze in die roerige fase begeleid door de vrijwilligers van VluchtelingenWerk.

Inburgeraars volgen vooraf aan de inburgeringslessen een brugklas. Een onderdeel van de brugklas is wegwijs worden in de eigen woonwijk. Vrijwilligers van Vluchtelingen Werk bieden tijdens de brugklas drie excursies aan waarbij ze diverse organisaties bezoeken en statushouders worden rondgeleid. Er zijn verschillende excursies. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een bezoek aan de bibliotheek, de volkstuinen, de sluizen van IJmuiden, het zwembad, de Kringloopwinkel of Socius. Ook kunnen we een wandeling door de wijk maken.

De excursies vinden één of twee keer per maand plaats (tijdsinvestering van ongeveer 8 uur per maand)

Wat breng je mee?

· Affiniteit met de doelgroep

· Bekend met gemeente Velsen

· Enthousiasme

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Vluchtelingenwerk Velsen

Vluchtelingen Werk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Met 12.500 vrijwilligers begeleiden we hen vanaf het moment van binnenkomst tot en met hun integratie.

Powered by Deed‌mob Tools ·