Word jij vrijwilliger individueel contact na verlies?

Word jij vrijwilliger individueel contact na verlies?

Structureel werk · Flexibele uren
Flexibele locatie
WelzijnReligieOuderen
3 Goede gezondheid en welzijn17 Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Nabestaandenzorg
#74821
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Stichting-Nabestaandenzorg/activiteiten/Word-jij-vrijwilliger-individueel-contact-na-verlies/74821 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Het kan fijn zijn om, na een overlijden, met iemand te praten en een steuntje in de rug te krijgen. Hiervoor zijn wij opzoek naar vrijwilligers.

Uitgebreide omschrijving

Het kan fijn zijn om, na een overlijden, met iemand te praten en een steuntje in de rug te krijgen. Dat is de insteek van 'Individueel contact na verlies'. Voor dit initiatief is Stichting Nabestaandenzorg op zoek naar vrijwilligers die graag een luisterend oor willen bieden en daarmee tijdelijk extra ondersteuning kunnen geven aan mensen van wie en dierbare is overleden.


Vrijwilliger ‘Individueel contact na verlies’:

Als vrijwilliger ‘Individueel contact na verlies’ gaat je in gesprek over het verlies, de vragen die daarmee gepaard gaan en het opnieuw invulling geven aan het veranderde leven. Er zijn verschillende manieren van contact mogelijk; denk hierbij aan telefonisch contact, bezoek aan huis of bijvoorbeeld een gesprek tijdens een wandeling.


Heb je zelf te maken met een overlijden en wil je is voor een ander in een vergelijkbare situatie betekenen of voel je zich betrokken bij mensen die te maken hebben met verlies? Wil je een luisterend oor bieden en een steuntje in de rug geven? Meld je dan aan als vrijwilliger ‘Individueel contact na verlies'.


Training:

Wanneer je je aanmeldt als vrijwilliger krijg je eerst een training van vier dagdelen. Hierin wordt aandacht besteed aan verschillende communicatievormen, het rouwproces en het werk als vrijwilliger. Wanneer je daarna als vrijwilliger aan het werk gaat neem je regelmatig deel aan overleg- en intervisie momenten.


Stichting Nabestaandenzorg:

Stichting Nabestaandenzorg is een informatiepunt waar nabestaanden terecht kunnen met hun vragen en zorgen rondom rouw, verlies en nalatenschap. Daarnaast biedt de stichting verschillende (wandel)gesprekgroepen en Nabestaandencafés aan waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in gesprek kunnen gaan.


Aanmelden:

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze coördinator Individueel contact Bertine

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Nabestaandenzorg

Missie
Stichting Nabestaandenzorg ondersteunt mensen die onlangs een naaste zijn verloren. Dit doen wij door het geven van relevante informatie en tips, door nabestaanden individueel te begeleiden en door hen met lotgenoten in contact te brengen. De Stichting doet dit in de gemeenten Haarlem en Haarlemmermeer met een team van nazorgconsulenten en vrijwilligers en in nauwe samenwerking met diverse partners in zorg en welzijn en de uitvaartbranche.

Hoe doen we dat?
- Het organiseren van Nabestaandencafé's
- Het bieden van diverse Gespreksgroepen
- Het bieden van Individueel contact met deskundige vrijwilligers
- Het geven van een handreiking dmv Bloemen na Partnerverlies
- Geven van (Preventieve) voorlichting aan professionals en nabestaanden

Powered by Deed‌mob Tools ·