Skip Sidebar

Over ons

BuitenGewoon vindt dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan, hierin willen wij iets betekenen. Voor mensen met een beperking of psychische problemen kan het leven flink ingewikkeld zijn ...

ZorgWelzijnMensen met een beperking
Ongelijkheid verminderenPartnerschap om de doelstellingen te bereikenGoede gezondheid en welzijn
Deel
Vrijwilliger ondersteuner cliëntenraad

Vrijwilliger ondersteuner cliëntenraad

Structureel werk · 14-18 uur/maand
Galle Promenade 70, 1991 PR Velserbroek, Nederland
ZorgWelzijnMensen met een beperking
Goede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderenPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Buitengewoon
#63501
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Stichting-Buitengewoon/activiteiten/Vrijwilliger-ondersteuner-clientenraad/63501 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vrijwilliger Ondersteuner Cliëntenraad

Uitgebreide omschrijving

WERKGROEP IMPLEMENTATIE CLIENTENRAAD ONDERSTEUNER CLIENTENRAAD

VACATURE: Vrijwilliger Ondersteuner Cliëntenraad


BuitenGewoon biedt ambulante zorg en dagbesteding voor mensen met een beperking of met psychische problemen. We vinden dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan en actief deel kan uitmaken van onze samenleving; daar zetten we ons voor in.

Op dit moment zijn we bezig de participatie van onze cliënten meer handen en voeten te geven door een cliëntenraad op te zetten. Een cliëntenraad behartigt de belangen van onze cliënten in het kader van de Wet medezeggenschap Zorginstellingen. Daarnaast zien we graag dat de cliëntenraad op termijn naar een ambassadeursrol toegroeit en als zodanig BuitenGewoon naar buiten toe representeert.

Op dit moment zijn we op zoek naar een ondersteuner, die de cliëntenraad in de uitvoering van haar taken en de daaruit voortvloeiende activiteiten begeleidt.

Om een onafhankelijke ondersteuning van de cliëntenraad te garanderen zijn we op zoek naar iemand die op basis van vrijwilligheid de raad kan ondersteunen. BuitenGewoon is een kleine, groeiende organisatie die met beperkte middelen vorm geeft aan onze missie.


De werkzaamheden

Je adviseert en coacht de raadsleden op het gebied van deskundigheid, ontwikkeling en rolvervulling vanuit je kennis over en ervaring met cliëntmedezeggenschap. Heb je die kennis nog niet, dan bieden we je de mogelijkheid daarin opgeleid te worden op kosten van BuitenGewoon.

In de praktijk komt het er op neer dat je de cliëntenraad begeleidt bij het concretiseren van de doelstellingen; je organiseert en coördineert de vergaderingen, bevordert en bewaakt initiatieven gericht op participatie en medezeggenschap, je draagt bij aan beleidsontwikkeling en helpt onder meer met het formuleren van adviezen van de raad.


Wat we vragen


Gezien de aard van de activiteiten, vragen we van je dat je beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Zoals eerder aangegeven zien we graag dat je kennis van en ervaring met belangenbehartiging gericht op de doelgroep hebt, alsmede kennis van de Wet medezeggenschap Zorginstellingen en van de ontwikkelingen in de zorg (GGZ / WMO). Mocht je dat niet hebben, dan vragen we je bereid te zijn je in te lezen en de daarvoor de benodigde basisopleiding te volgen.

Voorts vragen we dat je gevoel voor verhoudingen hebt en goed kunt omgaan met soms tegengestelde belangen, goed kunt organiseren en schakelen tussen verschillende denkniveaus. Ook dat je goed kunt verplaatsen in een ander en die goed kunt motiveren, stimuleren en coachen. Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is op orde, zodat je de cliëntenraad secretarieel kunt ondersteunen.


Ons aanbod


Wij bieden je een afwisselende vrijwilligersfunctie bij een kleine, groeiende organisatie met een enthousiast team. Je kunt je bij ons ontplooien door je contacten met onze cliënten, collega organisaties en overige stakeholders.

Het aantal uren kan je naar eigen inzicht en noodzaak flexibel inzetten en omvat v.w.b. de reguliere zittingen ongeveer 200 uur op jaarbasis. Project- en themabijeenkomsten kunnen zorgen voor wat extra uren.

Uiteraard zorgen we voor de benodigde middelen, een vrijwilligersvergoeding en vergoeding van je onkosten.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Velserbroek Activiteiten > Stichting Buitengewoon > Vrijwilliger ondersteuner cliëntenraad

Over Stichting Buitengewoon

BuitenGewoon vindt dat iedereen recht heeft op een menswaardig bestaan, hierin willen wij iets betekenen. Voor mensen met een beperking of psychische problemen kan het leven flink ingewikkeld zijn. Als je er niet alleen uitkomt, zijn wij er om jou te helpen. Dit doen wij door ambulante zorg en dagbesteding te bieden.