Skip Sidebar

Over ons

Heel veel vrijwilligers van het Rode Kruis staan in Kennemerland voor je klaar om te helpen in tijden van nood. Dit doen we in georganiseerd verband met de Rode Kruis afdelingen Haarlemmermeer, IJmond ...

Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningWelzijnZorg
Geen armoedeGeen hongerGoede gezondheid en welzijn
Deel
Hoofd Bevolkingszorg Kennemerland

Hoofd Bevolkingszorg Kennemerland

Structureel werk · 2–8 uur/week
Flexibele locatie
ZorgWelzijnSociale rechtvaardigheid
Geen armoedeGeen hongerGoede gezondheid en welzijn
1 plaats over.
Activiteit Delen
Rode Kruis Kennemerland
#77772
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Rode-Kruis-Kennemerland/activiteiten/Hoofd-Bevolkingszorg-Kennemerland/77772 om je aan te melden

Contactpersoon

Team Vrijwillig VelsenStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Bij een ramp of in een crisissituatie staat het Team Bevolkingszorg van het Rode Kruis klaar om hulp te bieden aan getroffenen.

Uitgebreide omschrijving

Bij een ramp of in een crisissituatie staat het Team Bevolkingszorg van het Rode Kruis klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Denk hierbij aan een ontruiming van een verzorgingshuis, een overstroming of gestrande reizigers op de luchthaven Schiphol. Het Rode Kruis ondersteunt in voorkomende gevallen de gemeenten bij bevolkingszorgtaken. We bieden een luisterend oor en zoeken samen met alle partijen naar geschikte oplossingen en verwijzen door naar de juiste instanties.


Naast het team van getrainde bevolkingszorg vrijwilligers zet het Rode Kruis ook steeds vaker burgerhulpverleners in. Dit zijn mensen die zich hebben aangemeld bij Ready2help. Deze burgerhulpverleners hebben geen specifieke opleiding of training gehad. Het komende jaar wil Rode Kruis Kennemerland onderzoeken op welke wijze deze groep burgerhulpverleners het best kan worden geïntegreerd in de hulpverleningsprocessen.

Over wat je gaat doen

Samen met vrijwillige locatie coördinatoren enthousiasmeer je vrijwilligers om lid te worden van het team bevolkingszorg.

Daarnaast draag je zorg voor externe werving, ontwikkel je samen met de teamleiders en de Coördinator Hulpverlening een opleiding en oefen plan. Jij zorgt voor een opgeleid team hulpverleners binnen het district en ondersteunt bij hun taken.

Je neemt op tactisch gebied deel aan voorbereiding, uitvoering en evaluatie van oefeningen.

Samen met het bevolkingszorgteam zorg je ervoor dat het team de middelen en mensen heeft om ingezet te worden.

Als het bevolkingszorg team wordt ingezet, houd je contact met de Coördinator Hulpverlening of de crisis coördinator van het Rode Kruis.

Daarnaast ben je onderdeel van het Noodhulp overleg Rode Kruis en vervang je in voorkomende gevallen het Hoofd Noodhulpteam. Je signaleert knelpunten en werkt mee aan oplossingen. Tijdens een inzet werk je, indien nodig, vanuit het actiecentrum van het Rode Kruis.

Over jou

• Je spreekt goed Nederlands, representatief en kunt de organisatie op tactisch niveau vertegenwoordigen.

• Je kunt de leiding nemen en durft beslissingen te nemen.

• Je bent een verbinder die weet hoe je van een groep mensen een team maakt.

• Je bent communicatief vaardig, in staat het team te enthousiasmeren en motiveren.

• Je kunt situaties goed inschatten en daarbij improviseren, prioriteiten bepalen en uitvoeren.

• Je hebt een flexibele werkomgeving, zodat je in geval van nood, met toestemming van je werkgever, inzetbaar bent.

Over wat dit vrijwilligerswerk jou brengt

Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten. Veel voldoening, omdat jij echt een bijdrage levert aan de activiteiten van het Rode Kruis bij jou in de buurt. Jouw werk is maatschappelijk van belang en zinvol.

Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen; het Rode Kruis biedt een uitgebreid pakket aan trainingen en e-learning in de Rode Kruis Academie.

Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en reiskosten en onkosten worden vergoed. Ook ben je verzekerd tijdens de werkzaamheden.

Iets voor jou?

Ben je enthousiast en wil je direct reageren? Maak gebruik van de sollicitatieknop!

We hopen je snel te ontmoeten!

Over ons

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Dát is waar het Rode Kruis voor staat.

Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. In Nederland helpt het Rode Kruis samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden.

Vrijwilligers zetten zich in om mensen te helpen. Het geeft hen voldoening om van betekenis te zijn voor een ander. Én te groeien als mens. Collegialiteit is waardevol; de vrijwilligers helpen elkaar wanneer dat nodig is en ze houden rekening met elkaar. Samen staan ze klaar voor iedereen.

Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Lees meer over het Rode Kruis op onze website.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Rode Kruis Kennemerland

Heel veel vrijwilligers van het Rode Kruis staan in Kennemerland voor je klaar om te helpen in tijden van nood. Dit doen we in georganiseerd verband met de Rode Kruis afdelingen Haarlemmermeer, IJmond en Zuid-Kennemerland.
Of het nu gaat om EHBO op je evenement, het verlenen van eerste hulp, of noodhulp bij een grote brand: we staan paraat.
We helpen mensen zich beter voor te bereiden op noodsituaties. Help ons helpen en meld je aan als vrijwilliger!