Skip Sidebar

Over ons

Als mens hebben we een grote impact op natuur en milieu. In toenemende mate worden we geconfronteerd met klimaatverandering. Tegelijkertijd zien we pogingen van de mens om zich hieraan aan te passen, ...

Duurzame steden en gemeenschappenVerantwoorde consumptie en productieKlimaatactie
Deel
Schoolbegeleider

Schoolbegeleider

Taak · 2–4 uur
Driehuizerkerkweg 43, 1985 EL Driehuis, Nederland
Duurzame steden en gemeenschappenVerantwoorde consumptie en productieKlimaatactie
Activiteit Delen
Pieter Vermeulen Museum
#77464
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/PieterVermeulenMuseum/activiteiten/Schoolbegeleider/77464 om je aan te melden

Contactpersoon

Pieter Vermeulen MuseumStel de contactpersoon een vraag

Uitgebreide omschrijving

Taken:

  • Het ontvangen en begeleiden van schoolgroepen bij een tentoonstellingsbezoek
  • Het begeleiden van groepen bij binnen- en buitenactiviteiten
  • Deze functie is goed te combineren met de schooltijden van kinderen.

Wat ga je doen?

Je ontvangt de schoolgroep en heet hen welkom. Daarna houd je een korte introductie volgens een vooropgezette handleiding waarin staat wat je kunt zeggen en doen. Vervolgens gaat de schoolgroep, met de meegekomen ouders/begeleiders in groepjes met een speurtocht door de tentoonstelling. Dan houd je toezicht, je helpt bij onduidelijkheden en je bent bereikbaar voor vragen. Na ongeveer een uur roep je de groep bij elkaar en volgt er een korte afsluiting, die ook weer in de handleiding staat beschreven. Tenslotte begeleid je de groep weer naar buiten.

Als nieuwe vrijwilliger kun je eerst meelopen met een van onze ervaren schoolbegeleiders tot je je zeker genoeg voelt om het zelf te gaan doen. Onze vrijwillige schoolbegeleider heeft binnen gegeven kaders de vrijheid hoe om te gaan met de groep. Je kunt er ook voor kiezen samen een groep te begeleiden.

Minimaal twee keer per jaar komen de schoolbegeleiders bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Voordat de groepsbezoeken plaatsvinden bereiden we die voor in een overleg met de educatiemedewerker en de begeleiders van het Pieter Vermeulen Museum. Er is dan ook de mogelijkheid tot het bekijken van de tentoonstelling en de bijbehorende speurtocht.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Pieter Vermeulen Museum

Als mens hebben we een grote impact op natuur en milieu. In toenemende mate worden we geconfronteerd met klimaatverandering. Tegelijkertijd zien we pogingen van de mens om zich hieraan aan te passen, waarmee de spanning tussen mens, natuur en economie steeds groter wordt. Bewustzijn, getriggerd door educatie (kennis) is hierin van cruciaal belang. Als museum biedt PVM een neutraal platform waarin de grote kwesties waar we mee worstelen bespreekbaar kunnen worden gemaakt. Verschillende visies, feiten, theorieën en oplossingen kunnen worden bekekenen en besproken. Door hierover te leren en je bewust te worden van je eigen impact op de leefomgeving kan men voor zichzelf antwoord gaan geven op de vraag: welke rol kan en wil ik hierin spelen? Bijdragen aan dit proces staat centraal in de visie en missie van PVM.