Bestuurssecretaris

Bestuurssecretaris

Taak
2061 HW, Bloemendaal, Noord-Holland, Nederland
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
#65787
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Help-Elkaar/p2p-activiteiten/Bestuurssecretaris/65787 om je aan te melden

Samenvatting

De Ark Haarlem zoekt iemand die het stichtingsbestuur kan ondersteunen: o.a. het voorbereiden van de vergaderingen, het uitwerken van de notulen en opvolgen.

Uitgebreide omschrijving

Ark Haarlem zoekt een bestuurssecretaris

Kom jij ons bestuur ondersteunen?

 

De Ark is een jonge, groeiende en unieke woon-/werkgemeenschap, waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samen leven, samen werken en samen vieren.

De Ark bestaat uit: een woonhuis, waar negen mensen het leven delen;

een werkplaats, waar dagelijks zes mensen met een verstandelijke beperking komen werken;

een tuinderij, waar voor ca 80 huishoudens biologische groenten worden geteeld,

en een grote gemeenschap van mensen die dat geheel draaiend houden en een warm hart toedragen. Dat zijn ouders en familieleden, buren, vrienden, donateurs en mensen die aangetrokken worden door onze spiritualiteit.

De Ark Haarlem maakt deel uit van L’Arche, de internationale federatie van Arkgemeenschappen.


Bestuur

Naast ca. 15 betaalde krachten zijn er veel vrijwilligers actief in De Ark, waaronder de vijf leden van het stichtingsbestuur. Zij vergaderen ongeveer zes keer per jaar. Het is een bestuur op afstand, dat de verantwoordelijken van de Arkgemeenschap waar nodig ondersteund of adviseert.


Taken

Als je dat bestuur een handje wilt hebben ben je van harte welkom. We zoeken iemand die tijdig en in overleg met de voorzitter en de gemeenschapsverantwoordelijke voor een agenda zorgt en deze met de bijbehorende stukken verstuurt. Iemand die de vergadering notuleert en de notulen en stukken toegankelijk opslaat. Verder maak je jaarlijks de vergaderplanning.

Als secretaris maak je geen deel uit van het bestuur zelf.


Tijdsinvestering

De vergaderingen vinden plaats op woensdagmiddag, vanaf 16:00 uur. In de weken daarvoor ben je een paar uur bezig met de voorbereiding ervan. Uiteraard moeten de notulen uitgewerkt worden en eventuele acties opgevolgd worden. Daarnaast ben je in het hart betrokken bij de gehele gemeenschap, die de komende jaren nog gaat groeien op het nieuw te bouwen Dennenheuvel in Bloemendaal.


Vergoeding

Net als de bestuursleden krijgt de secretaris niet betaald, maar als je wilt kun je delen in de oogst van onze groentetuin en in al het lief (en leed) van onze gemeenschap. 


Belangstelling?

Bel of stuur een bericht naar Marc Wopereis, gemeenschapsverantwoordelijke van De Ark.

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Help Elkaar

Heb je een klein klusje maar geen buur die dit voor je kan doen? Zoek je iemand om eens gezellig een wandeling te maken? Ben je handig en wil je af en toe iets voor een buurtgenoot doen? In de rubriek ‘Help Elkaar’ kunnen buurtgenoten elkaar vinden.

Powered by Deed‌mob Tools ·