Medewerker Belcirkel

Medewerker Belcirkel

Structureel werk · 2–4 uur/week
Vanuit huis
Activiteiten begeleiden
Buurt & omgevingWelzijnOuderen
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Dorpshuis Het Terras/ Welzijn Velsen
#49949
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Dorpshuis-Het-Terras-StWelzijn-Velsen/activiteiten/Medewerker-Belcirkel/49949 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De Belcirkel is voor (oudere) alleenwonende burgers met een klein netwerk. Door dagelijks telefonisch contact voelen mensen zich veilig en minder eenzaam.

Uitgebreide omschrijving

Wat houdt de Belcirkel in; Iedere ochtend rond 9 uur belt een vrijwilliger de eerste persoon van de belcirkel. Die belt vervolgens de tweede, dit gaat door tot de laatste in de cirkel de vrijwilliger terugbelt. Neemt iemand niet op, dan komt de vrijwilliger in actie.

Voor wie is de Belcirkel; Alleen wonenden die het fijn vinden als er dagelijks even telefonisch contact is. Deelnemers ervaren dit dagelijkse contact als onmisbaar: het vergroot hun gevoel van veiligheid. Er zijn geen leeftijdscriteria of kosten aan verbonden. Het telefoontje in de ochtend is kort: er moet immers gebeld worden met de volgende in de cirkel. Het staat deelnemers vrij om later op de dag nog even terug te bellen voor de gezelligheid. Om deelnemers en vrijwilligers beter te leren kennen organiseert Welzijn Velsen, de initiatiefnemer van dit project 2 keer per jaar een bijeenkomst.

De werkzaamheden kunnen vanuit je eigen huis per telefoon plaatsvinden. Je werkt in een rooster en bent 1 maal per 4 weken aan de beurt. Dan start je zeven dagen achter elkaar de belcirkel op.

Er is een coördinator en een beroepskracht als achterwacht als er problemen voordoen. Je moet wel in staat zijn om zelf actie te ondernemen.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.2 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Dorpshuis Het Terras/ Welzijn Velsen

In Dorpshuis het Terras worden activiteiten georganiseerd om elkaar te ontmoeten en bezoekers een leuke, leerzame, creatieve en gezonde invulling van hun dag te geven. Vrijwilligers spelen hierbij een grote rol, we kunnen niet zonder hen. Hun inbreng en betrokkenheid wordt zeer gewaardeerd.

Powered by Deed‌mob Tools ·