Tuinvrijwilligers bij De Ark in Haarlem

Tuinvrijwilligers bij De Ark in Haarlem

Structureel werk · 4–8 uur/week
2061 HX, Bloemendaal, Noord-Holland, Nederland
Mensen met een beperkingZorgWelzijn
3 Goede gezondheid en welzijn11 Duurzame steden en gemeenschappen12 Verantwoorde consumptie en productie
Activiteit Delen
De Ark Haarlem
#61436
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/De-Ark-Haarlem/activiteiten/Tuinvrijwilligers-bij-De-Ark-in-Haarlem/61436 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Een enthousiaste groep vaste vrijwilligers helpt op allerlei vlakken mee om de Tuinderij draaiende te houden. De tuin is 0,7 hectare groot.

Uitgebreide omschrijving

Groente, fruit, kruiden en bloemen telen op een prachtig plekje in de Randstad, samen met onze deelnemers (mensen met een verstandelijke beperking), voor 90 enthousiaste buurtgenoten, die graag komen oogsten.

 

Op Tuinderij De Ark is plaats voor enthousiaste

 

tuinvrijwilligers

 

Op een bijzondere plek op de grens van Bloemendaal en Santpoort, aan de rand van de duinen, vind je de biologische oogst- en zorgtuin van de Arkgemeenschap Haarlem. In het oogstseizoen teelt de Tuinderij groente, kruiden en klein fruit voor zeker 90 oogstdeelnemers, die wekelijks komen oogsten. Buiten het oogstseizoen wordt gewerkt aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen en worden er diverse buitenwerkzaamheden uitgevoerd in het bos en op het terrein dat naast de Tuinderij ligt.

Tijdens het hele jaar is de tuin ‘s ochtends de werk- en leerplek voor de deelnemers uit de Werkplaats van de Arkgemeenschap (volwassen mensen met een verstandelijke beperking, WLZ).

 

Een enthousiaste groep vaste vrijwilligers helpt op allerlei vlakken mee om de Tuinderij draaiende te houden. De tuin is 0,7 hectare groot. De teelt is voornamelijk in de volle grond, er is een kleine tunnelkas van 9 m. lang en een platte bak. We zaaien deels zelf voor, ander plantgoed wordt ingekocht.


De Tuinderij staat onder leiding van een zorgtuinder, die (samen met de tuinvrijwilligers) een teeltplan maakt, de bestellingen doet, (mede-)verantwoordelijk is voor de zorg en het werk verdeelt. Daarbij houdt zij rekening met wat goed past bij jou als vrijwilliger, wat je voorkeuren zijn, wat je leren wilt en met wie je graag samenwerkt.

Het werk is divers en afwisselend. Soms moet er (een paar uur) hard doorgewerkt worden, maar vaak is er weinig werkdruk en veel gezelligheid. Dat vinden we belangrijk!

Ervaring met tuinieren, nieuwe ideeën en eigen inbreng of verantwoordelijkheid zijn welkom en waarderen we zeer. Maar groene vingers zijn niet vereist, ieder die graag buiten is en mee wil werken is welkom!

  

De Tuinderij is geopend op maandag en vrijdag en in het hoogseizoen ook op woensdagmiddag. Er wordt gewerkt van 09.15 tot 16.00 uur. Als vrijwilliger kun je één of meerdere dagdelen komen werken. Dat kan wekelijks of minder vaak. Het hele jaar door of alleen in het seizoen.

Uiteraard krijg je koffie, thee en een prima lunch. Als vrijwilliger krijg je 50% korting op de oogst van verse biologische groenten uit eigen tuin. En natuurlijk deel je in het plezier en de dankbaarheid van onze oogsters, de deelnemers van onze Werkplaats en je collega’s.

 

Heb je vragen of belangstelling? Kom gewoon een keertje langs en vraag naar onze tuinder, of neem contact op met Tuinderij de Ark.

 

 

 

De Ark is een eigentijdse leefgemeenschap waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samen leven en werken. Wij gaan uit van de unieke waarde van ieder mens en geloven dat VERSCHILLEN VERRIJKEN!

Naast onze kleinschalige woonvoorziening bieden wij dagbesteding in onze Werkplaats en Tuinderij zowel voor mensen met een verstandelijke beperking als voor anderen.

 

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over De Ark Haarlem

In De Ark draait het om ontmoetingen: verschillende mensen die elkaar met vriendelijkheid en warmte ontmoeten en leren kennen. Mensen die aandacht hebben en zorg dragen voor elkaar. Mensen die samen een gemeenschap vormen, waarin iedereen de ruimte krijgt, gezien wordt, gewaardeerd wordt en tot bloei kan komen.

In de Arkgemeenschap Haarlem wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking elke dag samen in Arkhuis Pelletier. Mensen met afstand tot regulier werk komen werken in onze Werkplaats en Tuinderij. Mensen die mee willen werken in huis, tuin of werkplaats en mensen die mee willen leven met onze huisgenoten en deelnemers vormen samen een gemeenschap. Een gemeenschap die open staat voor velen en zich ook door hen laat inspireren.

Verschillen verrijken
Mensen zijn verschillend: ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten, talenten, tekortkomingen en beperkingen. Wij geloven dat het omgaan met mensen die verschillend zijn verrijkend is. Wat ons betreft geldt dat in het bijzonder voor mensen met een verstandelijke beperking.

Powered by Deed‌mob Tools ·