Skip Sidebar
De Ark Haarlem

De Ark Haarlem

Non-profit

Over ons

In De Ark draait het om ontmoetingen: verschillende mensen die elkaar met vriendelijkheid en warmte ontmoeten en leren kennen. Mensen die aandacht hebben en zorg dragen voor elkaar. Mensen die samen ...

Mensen met een beperkingZorgWelzijn
Goede gezondheid en welzijnVerantwoorde consumptie en productieDuurzame steden en gemeenschappen
Deel
Klusser bij de Ark in Haarlem

Klusser bij de Ark in Haarlem

Structureel werk · 2–5 uur/week
2061 LM, Bloemendaal, Noord-Holland, Nederland
Mensen met een beperkingZorgWelzijn
Goede gezondheid en welzijnDuurzame steden en gemeenschappenVerantwoorde consumptie en productie
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
De Ark Haarlem
#61437
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/De-Ark-Haarlem/activiteiten/Klusser-bij-de-Ark-in-Haarlem/61437 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Regelmatig is er iets te doen voor iemand die handig is en daar tijd voor heeft.

Uitgebreide omschrijving

Ben je handig en heb je ervaring met gereedschap, behang, verf, elektra of apparaten?

Ben je flexibel en heb je tijd om wekelijks of zo af en toe wat te klussen?

Draag je ons kleinschalige woonhuis voor mensen met een verstandelijke beperking een warm hart toe?


Voor Pelletier, het woonhuis van De Ark in Bloemendaal zijn wij op zoek naar een enthousiaste

 

klusser (vrijwilliger)

 

In onze woonhuis wonen acht of negen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Ze zijn huisgenoten en delen het leven samen. Het gaat om vijf mensen met een zorgvraag (verstandelijke beperking) en vier woonbegeleiders. Eens in de twee weekends komt daar nog een logé bij.

De woonbegeleiders houden het huis schoon en netjes, maar komen niet toe aan het kleine en het grotere onderhoud in huis.

 

Het huis is groot en oud. Regelmatig is er iets te doen voor iemand die handig is en daar tijd voor heeft. Kleine klusjes, zoals het ophangen of vervangen van een lamp. Regelmatige klusjes als het legen van de houtkachels. En grotere klussen, zoals het opknappen of renoveren van de badkamer of het aanleggen van een nieuwe wastafel.

 

Iemand die wekelijks of tweewekelijks komt, die hoort en ziet wat er nodig is, die zelfstandig een klus(je) op kan pakken en af kan ronden is bijzonder welkom. Naast zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel is (enige) flexibiliteit wel gewenst, want de ene week is er misschien weinig of niets te doen, en de andere week meer en moet je klus toch geklaard worden. 

 

Ons woonhuis is 24/7 open, op maandag t/m donderdag tussen 09.30 en 15.30 uur zijn onze huisgenoten naar werk of dagbesteding. Met de teamleider of een woonbegeleider bespreek je wat er te doen is, wat daar voor nodig is, wie wat doen en wanneer je komt. Uiteraard krijg je koffie, thee en als je dat wilt een lunch. Maar misschien nog belangrijker: de dankbaarheid van onze huisgenoten, hun familie en onze woonbegeleiders.

Als vergoeding voor je werk bieden wij je tijdens het oogstseizoen verse biologische groenten uit onze eigen tuin.


Wie zijn wij?

De Arkgemeenschap Haarlem bestaat uit:

·     Arkhuis Pelletier.

·     Werkplaats De Ark, waar dagelijks zes à zeven mensen komen voor zinvolle dagbesteding.

·     Tuinderij De Ark, waar de mensen van de werkplaats ’s morgens mee werken. De Tuinderij teelt groenten voor ca. 80 oogstdeelnemers, mensen uit de regio die zelf komen oogsten.

·     En een grote gemeenschap van mensen (vrienden) die het geheel dragen. Veel van deze mensen zijn ook vrijwilliger in het huis, de tuinderij en/of de werkplaats.

 

Gemeenschap vormen en spiritualiteit zijn voor ons belangrijk. Dat krijgt vorm in onze weeksluiting (viering en maaltijd) op vrijdagmiddag, bij allerlei andere feestelijke of belangrijke momenten en in de wijze waarop we met elkaar en met anderen omgaan.

De Arkgemeenschap Haarlem maakt deel uit van de internationale federatie van Arkgemeenschappen (L’Arche). We leven en werken op landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal. Over een paar jaar verhuizen we naar nieuwbouw, die daar wordt gerealiseerd.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Bloemendaal Activiteiten > De Ark Haarlem > Klusser bij de Ark in Haarlem

Over De Ark Haarlem

In De Ark draait het om ontmoetingen: verschillende mensen die elkaar met vriendelijkheid en warmte ontmoeten en leren kennen. Mensen die aandacht hebben en zorg dragen voor elkaar. Mensen die samen een gemeenschap vormen, waarin iedereen de ruimte krijgt, gezien wordt, gewaardeerd wordt en tot bloei kan komen.

In de Arkgemeenschap Haarlem wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking elke dag samen in Arkhuis Pelletier. Mensen met afstand tot regulier werk komen werken in onze Werkplaats en Tuinderij. Mensen die mee willen werken in huis, tuin of werkplaats en mensen die mee willen leven met onze huisgenoten en deelnemers vormen samen een gemeenschap. Een gemeenschap die open staat voor velen en zich ook door hen laat inspireren.

Verschillen verrijken
Mensen zijn verschillend: ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten, talenten, tekortkomingen en beperkingen. Wij geloven dat het omgaan met mensen die verschillend zijn verrijkend is. Wat ons betreft geldt dat in het bijzonder voor mensen met een verstandelijke beperking.