Assistent activiteitenbegeleider de Ark in Haarlem

Assistent activiteitenbegeleider de Ark in Haarlem

Structureel werk · 4–8 uur/week
2061 HW, Bloemendaal, Noord-Holland, Nederland
Mensen met een beperkingZorgWelzijn
3 Goede gezondheid en welzijn11 Duurzame steden en gemeenschappen12 Verantwoorde consumptie en productie
Activiteit Delen
De Ark Haarlem
#61438
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/De-Ark-Haarlem/activiteiten/Assistent-activiteitenbegeleider-de-Ark-in-Haarlem/61438 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In onze Werkplaats komen dagelijks zes of zeven mensen met een verstandelijke beperking voor zinvolle dagbesteding. We zoeken assistent activiteitenbegeleiders.

Uitgebreide omschrijving

Ligt jouw hart bij mensen met een verstandelijke beperking?

Heb je talent voor het werken met vilt of textiel, het maken van chutney of jam, of het werken met hout? Of heb je andere creatieve talenten?

Vind je het leuk om wekelijks een dag(deel) je talent te delen met mensen met een verstandelijke beperking? Dan is onze Werkplaats misschien precies de plek voor jou.


Voor de Werkplaats van De Ark in Bloemendaal zijn wij op zoek naar een enthousiaste

 

assistent-activiteitenbegeleider (vrijwilliger)

 

In onze Werkplaats komen dagelijks zes of zeven mensen met een verstandelijke beperking voor zinvolle dagbesteding. Onder begeleiding van een professionele activiteitenbegeleider werken ze ’s morgens meestal buiten, in onze Tuinderij of op het terrein van Landgoed Dennenheuvel. En ’s middags in onze creatieve Werkplaats. Daar maken ze op eigen tempo, zonder werk- of prestatiedruk en vooral passend bij wat ze zelf graag willen, goed kunnen of willen leren de mooiste producten. Soms wordt er gezamenlijk gewerkt en kruidenthee, chutney of jam gemaakt. Meestal werkt ieder aan zijn eigen producten van hout, papier, textiel, vilt, verf, prikwerk, enzovoorts. Onze producten worden enkele keren per jaar op marktjes of bij bijzondere gelegenheden verkocht en zijn zeer gewild.

 

Ieder dagdeel werkt er minstens één vrijwilliger als assistent van de activiteitenbegeleider mee. Je helpt de deelnemers bij hun activiteiten, draagt bij aan een fijne sfeer, zorgt voor koffie, thee of soep, vangt deelnemers op, gaat met ze lezen of wandelen, precies wat er nodig is. De activiteitenbegeleider is verantwoordelijk en jouw vraagbaak. Zij en ook onze deelnemers zijn ongetwijfeld heel blij met de hulp die jij hen kunt bieden.

 

Onze Werkplaats is alle dagen open van 09.00 tot 15.30 uur. Momenteel zijn we vooral op zoek naar assistentie op de woensdagmiddag vanaf 12.15 uur.

 

Wie zijn wij?

De Arkgemeenschap Haarlem bestaat uit:

·     Arkhuis Pelletier.

·     Werkplaats De Ark, waar dagelijks zes à zeven mensen komen voor zinvolle dagbesteding.

·     Tuinderij De Ark, waar de mensen van de werkplaats ’s morgens mee werken. De Tuinderij teelt groenten voor ca. 80 oogstdeelnemers, mensen uit de regio die zelf komen oogsten.

·     En een grote gemeenschap van mensen (vrienden) die het geheel dragen. Veel van deze mensen zijn ook vrijwilliger in het huis, de tuinderij en/of de werkplaats.

 

Gemeenschap vormen en spiritualiteit zijn voor ons belangrijk. Dat krijgt vorm in onze weeksluiting (viering en maaltijd) op vrijdagmiddag, bij allerlei andere feestelijke of belangrijke momenten en in de wijze waarop we met elkaar en met anderen omgaan.

De Arkgemeenschap Haarlem maakt deel uit van de internationale federatie van Arkgemeenschappen (L’Arche). We leven en werken op landgoed Dennenheuvel in Bloemendaal. Over een paar jaar verhuizen we naar nieuwbouw, die daar wordt gerealiseerd.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over De Ark Haarlem

In De Ark draait het om ontmoetingen: verschillende mensen die elkaar met vriendelijkheid en warmte ontmoeten en leren kennen. Mensen die aandacht hebben en zorg dragen voor elkaar. Mensen die samen een gemeenschap vormen, waarin iedereen de ruimte krijgt, gezien wordt, gewaardeerd wordt en tot bloei kan komen.

In de Arkgemeenschap Haarlem wonen mensen met en zonder verstandelijke beperking elke dag samen in Arkhuis Pelletier. Mensen met afstand tot regulier werk komen werken in onze Werkplaats en Tuinderij. Mensen die mee willen werken in huis, tuin of werkplaats en mensen die mee willen leven met onze huisgenoten en deelnemers vormen samen een gemeenschap. Een gemeenschap die open staat voor velen en zich ook door hen laat inspireren.

Verschillen verrijken
Mensen zijn verschillend: ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten, talenten, tekortkomingen en beperkingen. Wij geloven dat het omgaan met mensen die verschillend zijn verrijkend is. Wat ons betreft geldt dat in het bijzonder voor mensen met een verstandelijke beperking.

Powered by Deed‌mob Tools ·