Voorlezer bij de Voorleesexpress Velsen

Voorlezer bij de Voorleesexpress Velsen

Structureel werk · Flexibele uren
Dudokplein 16, 1971 EP IJmuiden, Nederland
OnderwijsKinderen & JongerenSociale rechtvaardigheid
KwaliteitsonderwijsOngelijkheid verminderenPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Activiteit Delen
Bibliotheek Velsen
#47114
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Bibliotheekvelsen/activiteiten/Voorlezer-bij-de-Voorleesexpress-Velsen/47114 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vind jij voorlezen ook belangrijk? Maak een verschil door een gezin te helpen met voorlezen! Breng leesplezier en een rijke taalomgeving voor ieder kind!

Uitgebreide omschrijving

Voorgelezen worden als je jong bent is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Toch is voorlezen belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Je leert nieuwe woorden en verhalen kennen.


Als voorlezer bij de VoorleesExpress lees je voor aan de kinderen van een gezin waar voorlezen niet vanzelfsprekend is. Tijdens een voorleestraject kom je twintig keer op bezoek. Je leest voor uit een boek en neemt een taalspelletje mee. Zo laat je zien aan het hele gezin wat voor verschil voorlezen kan maken.


De gezinnen zijn opgegeven voor de VoorleesExpress via scholen of organisaties. Na een intake gesprek hebben de gezinnen er ook zin in! Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in ieder specifiek gezin.


Om van jou een deskundige te maken krijg jij een introductie training voordat je gaat voorlezen. Daarnaast houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten en organiseren twee keer per jaar een deskundigheidsbevordering. Zo kan je groeien in de rol van voorlezer en jouw kennis en kunde overdragen.


Dus werk jij met plezier de taalachterstanden weg? Schrijf je in voor de VoorleesExpress Velsen!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Bibliotheek Velsen

Weet je welke klussen je kunt doen bij Bibliotheek Velsen? Zoveel je maar kan bedenken! :) Bij Bibliotheek Velsen kijken we naar wat jij leuk vindt om te doen en samen gaan we aan de slag. Omdat wij vinden dat wat jij doet telt!

Je kan bij de bibliotheek voorlezen en ook helpen met lastige digitale vragen. Je kan bij ons activiteiten begeleiden of zelf organiseren! Je mag met boeken rondrijden in onze dienstwagen of helpen in bibliotheken op school.

Omdat wat jij doet telt kan iedereen bij Bibliotheek Velsen aan de slag. Door onze gezamenlijke inzet weten we taalachterstanden weg te werken, digitale vragen te beantwoorden voor jong én oud, verdieping te geven aan activiteiten en de kansen toegankelijk houden voor iedereen!

Je leert bij Bibliotheek Velsen op een verrassend ontspannende manier nieuwe mensen kennen in het tempo dat jij graag wil. In ruil maken wij een deskundige van jou en geven je de ruimte om je te laten doen waar jij goed in bent!

Powered by Deed‌mob Tools ·