Skip Sidebar

Over ons

Bij Bibliotheek Velsen draait het om meer dan alleen lezen. De Bibliotheek ontwikkelt en onderhoudt activiteiten in het sociaal, maatschappelijk, cultureel en onderwijs domein.
Dus of je nu komt voor ...

OnderwijsKunst & cultuurKinderen & Jongeren
KwaliteitsonderwijsOngelijkheid verminderenPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
Deel

Voorlezer Voorleesexpress

Structureel werk · 1–2 uur/week
Dudokplein 16, 1971 EP IJmuiden, Nederland
OnderwijsKunst & cultuurKinderen & Jongeren
KwaliteitsonderwijsOngelijkheid verminderenPartnerschap om de doelstellingen te bereiken
3 plaatsen over.
Activiteit Delen
Bibliotheek Velsen
#47114
Scan me of ga naar www.vrijwilligvelsen.nl/o/Bibliotheekvelsen/activiteiten/Voorlezer-Voorleesexpress/47114 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Heb je wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? Werk je graag met mensen, hou je van (voor)lezen en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Dan zoeken wij jou! Wat doet een vrijwilliger bij de VoorleesExpress Na een inspirerende training ga je als voorlezer twintig weken op bezoek bij een gezin. Met in acht neming van de richtlijnen van het RIVM Je doet dit één keer per week op een vaste middag of avond. De ouders zijn op vrijwillige basis aangemeld en zijn gemotiveerd. Zij hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Jij gaat het kind/de kinderen voorlezen en kijkt breed op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd kunnen worden in taal. Het leesplezier van kinderen vergroten is een belangrijk doel. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend een bijdrage kunnen leveren aan de taalontwikkeling van hun kinderen. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin. Wat vragen we van je? - je hebt affiniteit met kinderen en coachen - je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal - je bent digitaal vaardig - je bent enthousiast over (voor)lezen en boeken - je bent betrouwbaar en flexibel - je bent minimaal 18 jaar - je gaat makkelijk een gesprek aan met mensen van verschillende culturele en maatschappelijke achtergronden. - je bent goed (telefonisch en via mail) bereikbaar - je bent minimaal drie uur per week beschikbaar - je bent bereid een verklaring omtrent gedrag te overleggen. We verwachten dat je: - de informatie tot je neemt die in de webapplicatie wordt aangeboden - zonder oordeel in gesprek gaat met ouders en kinderen - je gedraagt volgens onze omgangsregels en gedragscode - tijdens het project de organisatie inlicht als er binnen het gezin problemen blijken te zijn en/of behoefte is aan extra hulp - je binnen het gezin richt op leesplezier en het vinden van een passende manier waarop het gezin zelf aan de slag kan met taal en lezen 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

3 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Bibliotheek Velsen

Bij Bibliotheek Velsen draait het om meer dan alleen lezen. De Bibliotheek ontwikkelt en onderhoudt activiteiten in het sociaal, maatschappelijk, cultureel en onderwijs domein.
Dus of je nu komt voor een cursus, een boek lenen, een krantje
lezen, een voorstelling, informatieve spreekuren, hulp of ondersteuning…
Iedereen is van harte welkom!
Op dit moment werken er al bijna 100 vrijwilligers in en rond onze bibliotheken. Er is altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste vrijwillige medewerkers.
De rol van vrijwilligers is van onschatbare waarde want met de inzet en ondersteuning van ons enthousiaste team van vrijwilligers kunnen we écht maatschappelijke meerwaarde leveren.